juni 2024
M D W D V Z Z
« Mrt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

The city of Cape Town

Cape Town swingt! Het stadsdeel waar wij logeren zit vol trendy barretjes en eetgelegenheden. Alles zit elke avond vol met hippe mensen die uitgedost zijn in de nieuwste mode en trends. De wijk Greenpoint ligt gelegen bij de havens en het trendy winkelcentrum Waterfront. Het uitzicht wat wij hebben vanaf ons dakterras;

Men is er in geslaagd de haven te integreren in een kloppend uitgaanscentrum. Mooie appartementen met uitzicht op de haven waar aan grote zeeschepen wordt gewerkt en tegelijkertijd de Tafelberg in je achtertuin. In de stad staan nog talrijke historische gebouwen, vanwege de rijke geschiedenis die Cape Town kent.

De vele, vaak kleurrijke panden, geven de stad een heel aangename sfeer. Vaak zijn de pandjes ook nog eens perfect opgeknapt.


In de haven, waar het uitgaanscentrum deels omheen is gebouwd is enorm veel vernieuwd en opgeknapt. Gelukkig heeft de vernieuwing het aanzicht van de haven niet veranderd en geeft het een enorm levendige indruk.
De onderste drie foto’s laten de skyline van Cape Town zien, steeds vanuit een andere hoek. Het “wit” op de foto’s zijn wolken die┬áboven de Tafelberg ontstaan en daar als een soort van wattendeken liggen.


Wij hebben Cape Town als een heerlijke stad ervaren en zullen het zeker nogmaals bezoeken. Het is een echte aanrader, samen met Istanbul zijn het steden die bruisen van het leven. Cape Town is zeker Afrikaans, maar als westerling kun je je er ook zeker thuisvoelen!

1 comment to The city of Cape Town

 • Gerard

  Hallo Arjen + Marja,
  Mooi reisverslag + foto’s!
  Ik ben laat “ingestapt” dus ik heb zelf nog wat leeswerk te doen.
  Jullie hebben boeiende indrukken gegeven mbt deze reis.
  Heb zojuist even gekeken op http://www.capetown-webcam.com en zag dat
  het 27 graden was en dat de tafelberg in de wolken zit(net zoals op de foto’s).
  Nog veel plezier daar en ik hoop dat het “terugschakelen” naar
  het Hollandse leven moeiteloos verloopt straks…..
  See you, Gerard