mei 2020
M D W D V Z Z
« Mrt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Wintertime in the Garage

De voortdurende winter met sneuuw, regen en temperaturen onder nul belemmeren ons werkschema aan de auto behoorlijk. Het binnenzitten heeft wel geleid tot een creatief proces, modulebouw.

Onze wens om in de auto een aantal zaken in te bouwen zoals een keukenunit met wasbak, kookgelegenheid op gas, drinkwater, pomp en filter, maar ook koeling, inbraakveilige berging en stroom was nog een behoorlijke uitdaging. De eerste unit, is de keukenunit. Wasbak, koken op gas, gefilterd water en opslag daarvan.

De tweede unit, met 2 reserve accu’s voor licht, koelkast en noodstart, samen met een kluis waren wat eenvoudiger om uit te denken, maar hier speelde de ongelijkheid van de autovloer parten om de units toch koppelbaar te maken.
Inbouw unit 01

Maar lange donkere winters maken creatief en het resultaat mag er zijn. Zelf ontworpen en gemaakt van eenvoudige materialen, geschilderd in frisse kleuren hebben we 2 units gebouwd die met 10 minuten in de auto getild kunnen worden. Hudson Houthandel te Almere waar je vriendelijk geholpen wordt heeft de materialen geadviseerd en op maat gezaagd. Als extra voordeel kan er een set van demontabele platen op de units gemonteerd worden waardoor we een een tweede plateau creeren die als opslag van onze spullen fungeert of extra slaapruimte biedt als de daktent niet opgezet kan worden.

De units bieden plaats aan Micron waterfiltersysteem geadviseerd door Firma Soreco.be uit Belgie met een ongekende vriendelijkheid en razendsnelle service. Een zelfaanzuigende pomp die geactiveerd wordt door het openen van de kraan, 40 ltr water, een kluis, een compressorkoelkast, 220 Ampere stroom, een wasbak, vuilwater afvoer, proviantkastje en een bed. Verder zijn er nog 2 schuimbrandblussers aan de zijkanten van de units gemonteerd. De noodzakelijke reserve liters water, ook 40 Ltr, worden boven de wielkasten gemonteerd. Kortom de interne techniek heeft behoorlijk vorm gekregen. Wel zien we er naar uit om het ook daadwerkelijk in te bouwen en te onderwerpen aan een grondige gebruikerstest.

De tweede unit bevat een kluis, een kaartenbak, een koelkast en 2 accu’s. Aan de unit zitten links en rechts 2 Jerycans van 20LTR water water die als reserveopslag dienen.
De ingebouwde documentenkluis

De binnenzijde ontroest voor zover dat nodig was en in een roestwerende metaalverf gezet waardoor het er weer fris uit ziet. De op maat gemaakte vloerbedekking kan er nu overheen.

Comments are closed.