mei 2020
M D W D V Z Z
« Mrt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

En toch is het genieten

Door de enorme tijd die het heeft gekost om de ferry te ontschepen, was het zoeken rond middennacht naar een camping een kansloze zaak. Diep in de nacht nog op pad door Italie is een uitdaging op zich met groot licht, liefst knipperend wordt je met 180 Km per uur ingehaald, terwijl jij toch al gauw 130 rijdt. Zoekend op binnenwegen wordt je links en rechts toeterend, knipperend ingehaald als je niet zelf ruimte maakt. Overal borden, puinzooi langs de wegen, slecht asfast en ontbrekende verlichting, het zuiden van Italie blijft toch een beetje het wilde westen van Europa.

Waar wij een Bed&Breakfast beschouwen als een eenvoudig onderkomen met ontbijt, hier mag je 70 Euri dokken. Het moet gezegd worden, de eigenaar is uiterst vriendelijk en er wordt om middennacht nog een echte Pizza gebakken in een steenoven brandend op eikenhout, met een koud pilsje daarbij. Het is er prima slapen, keurige kamer, prima douche en de Capuccy is prima als ontbijt. De zeer vriendelijke gastheer geeft ons nog een lokaal geproduceerd flesje witte wijn mee. Het moet gezegd worden, een echte gastheer!

2009_1005_croatie0059

De volgende dag rijden we verder en belanden uiteindelijk in Cesenacito, bij een camping die het hele jaar open is. Het dorp is zeer welvarend, een grote vissersvloot, een luxe winkelstraat en een Ypercoop in de buurt waar je kunt verdwalen. Het zandstrand is wat verlaten zo aan het einde van het jaar, maar het stadje zelf heeft voldoende eet- en drinkgelegenheden. De vele supermarkten Conad, Euroshop, Ypercoop en de talloze kleine winkels geven je dat heerlijke Italiaanse gevoel. Fantastische keuzes bij de visafdeling, de hammen en kazen, maar ook het brood en banket. Dit is het Italie waar wij zo van kunnen genieten. Al die mooie, heerlijke lokale verse producten. De zondag was een reisdag naar dit dorp, de maandag een beetje strandwandelen en lekker eten bij een echte lokale Pizzabakker. Dat is en blijt onvervalsbaar lekker!2009_1005_croatie0069 Overigens was het op het strand een drukte van belang, niet met mensen, maar met meeuwen die zittend op een roestige pier hun zonden zaten te overdenken?!
Hoewel de temperaturen overdag minimaal 25 graden waren, was de zee toch wat te fris voor een koele duik. Wel staan we eindelijk weer eens bij een zandstrand, iets wat we in Kroatische gemist hebben.

 
Het is nu Dinsdagavond en we hebben alle niet noodzakelijke spullen alvast ingepakt. 2009_1005_croatie0071

Morgen rijden we terug naar huis. Nog een paar dagen thuis, de was doen, de campingspullen opruimen en nog wat sleutelen aan de HJ en de vakantie zit er weer op. Conclusie na drie weken reizen; Kroatie is erg mooi, maar mist het echte genieten, het luidruchtige, de mooie supermarkten en het buitenleven. Italieanen zijn erg luidruchtig, ongedurig, maken er overal een puinhoop van. Nergens is het schoon, overal zwerft vuil, En toch : Is het genieten!

We overnachten voor de laatste maal in ons tentje wat het weer prima heeft gedaan. Na zonsopgang we hebben 1.400 Km voor de boeg. Als we die veilig hebben afgelegd hebben we toch nog ruim 5.100 KM gereden deze vakantie en een aantal zeemijlen!2009_1006_croatie0001

FIN!

Comments are closed.